DAG 2 - SVALBARD 2018

SPITSBERGEN ISLAND SVALBARD
JW8DW OP : LA8DW
QRV 26-27-28-29 MAI 2018
QRT-QSL VIA BUREAU/LoTWMED HURTIGRUTEN MS NORDSTJERNEN
MAI 2018
LONGYEARBYEN SPITSBERGEN ISLAND SVALBARD
Go to content

DAG 2

Opplev to svært forskjellige bosetninger    (blå skrift klippet fra Hurtigruten.no)

Sted: Longyearbyen og Barentsburg
Etter frokost blir du invitert til en guidet tur i Longyearbyen som inkluderer besøk til Svalbardmuseet og Camp Barentz. Dette fantastiske museet er definitivt verdt et besøk, da du får en god del bakgrunnsinformasjon om det du skal oppleve i løpet av ekspedisjonen. Deretter er det på tide å gjøre seg klar for eventyret, og vi går om bord på MS Nordstjernen. Vi seiler sørover i Isfjorden mot den russiske bosetningen Barentsburg. Bosetningen har vært russisk siden 1932, og i dag bor det rundt 500 mennesker her. Stedet er kjent for kullgruvene og den sovjetiske arkitekturen. Her kan du utforske den eksotiske samlingen av russiske gjenstander og arkitektur, bli med på et russisk folkloreshow, eller oppleve den ekte russiske atmosfæren på lokalpuben.

Vi er tidlig oppe og sitter i buss mot Longyearbyen,det er tirsdag 22.mai og turen går til Barentsz hus og museet i Longyearbyen,vi skal på omvisning.Det ble et stopp ved isbjørnskiltet som viser grensen for turgåere uten skytevåpen,like ved drikkevannkilden til byen.
Videre til Camp Barentz og guiden forteller litt om Barentz hus gikk videre til Gammen og fikk vafler med syltetøy eller brunost og kaffe eller tee,i oppvarmet omgivelser med mer info om isbjørnfare og den videre turen i byen.Da er det Svalbardmuseet som står for tur,selv om vi har vært her flere ganger ble vi med inn,med guide blir det jo en forskjell.
Da vi var ferdige i museet gikk turen til kaien som Nordstjernen lå og ventet på oss,etter innsjekk og lugarnøkkelkort var det snart tid for lunsj.
Etter hvert roet det seg.og vi inspiserte båten for å bli litt kjent ombord.Vi hadde fått bord i spisesalen som vi skulle ha på hele turen,og da var det lunsj.Meget god servering med god mat både varm og kald,vi spiste oss gode og mette og Nordstjernen er på vei mot Barentsburg.
Vi går i land i Barentsburg for omvisning og folklore show,var her i 2006 og her har det blitt store foandringer.
Det er ganske mange trapper for å komme opp i byen,det gikk minibuss for de som ikke ville gå trapper,de fleste tok spaserturen.Det er store forandringer på bygningene,men ikke særlig folksomt i byen.Vi fikk se ca. en times folkloreshow med dans og sang,utrolig fine drakter på de som var med.Da var det bare å ta fatt på trappene ned til båten igjen.
Båten startet,vi fikk servert 3.retters middag (gravlaks med dill-lammeskank og dessert) smakte fortreffelig.Resten av kvelden gikk i bakre salong til vi skulle til sengs.Det var godt å få lagt seg etter en travel dag,og vi skulle utenskjærs,så bra å kunne legge seg og sove så man ikke merke noe særlig til sjøen.GOD NATT !

Bussturen starter fra Coal Miners' Cabins

Gjennomsnittlig levetid for isbjørn i vill tilstand er 15 til 18 år.
Isbjørnbinnen føder vanligvis to unger, som lever sammen med moren i mer enn to år til de kan jakte og overleve på egen hånd. Binnene får ingen hjelp fra sine eneboende hannmaker.

Vi går ombord i Nordstjernen og setter kurs for Barentsburg

Gjennomsnittlig vekt på en voksen binne er ca. 250 kg. Når de er drektige kan binnene imidlertid veie så mye som 500 kg. En fullvoksen hannbjørn kan veie ca. 450 kg.

Barentsburg vi går iland

Folklore show

Da går vi ombord igjen og fortsetter turen

SVALBARD MAI 2018
Created with WebSite X5
WEBSITE BY
Karl-Gustav R.Larsen
Wergelandsvegen 17
4706 Vennesla
Norway
www.la8dw.no
Created with WebSite X5 2021 evo
Back to content