DAG 3 - SVALBARD 2018

SPITSBERGEN ISLAND SVALBARD
JW8DW OP : LA8DW
QRV 26-27-28-29 MAI 2018
QRT-QSL VIA BUREAU/LoTWMED HURTIGRUTEN MS NORDSTJERNEN
MAI 2018
LONGYEARBYEN SPITSBERGEN ISLAND SVALBARD
Go to content

DAG 3

Muligheter for å se isbjørn    (blå skrift klippet fra Hurtigruten.no)

Sted: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80°Nord
Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark består av øyer, fjorder og strender og er rik på ekspedisjonshistorie. Da Willhelm Barentz først observerte Svalbard i 1596 var Spitsbergen den første landmassen han så. Han ga det nye stedet navnet ”Spitzbergen”, på grunn av de skarpe, bratte fjellene i området. Gjør deg klar for å utforske noen av Nord-Spitsbergens mest spektakulære fjorder. Dypt inne i det massive Woodfjordsystemet ligger den gigantiske og raskt bevegende Monacobreen. Foran denne oppsprukne isbreen er det alltid issørpe og større isbiter som har ”kalvet” av breen. Noen ganger besøker vi også Jotunkjeldane, verdens nordligste dokumenterte varme kilder. Disse fjordene byr på variert landskap – fra den største flate marken på Svalbard (Reinsdyrflya) til rød sandstein fra devontiden og vulkanrester. Vi bruker dagen til å seile mot Monacobreen og passerer flere små holmer hvor ærfuglen har redene sine om sommeren. Er vi heldige ser vi isbjørn som jakter på fugleegg. Ser du utover havet kan det hende du får et glimt av vågehvalen eller en sel om soler seg på isen foran isbreen. Er vær- og isforholdene bra nok seiler vi forbi 80° N til øya Moffen, der det er en stor hvalrosskoloni.

God morgen,snart frokost etter en god natts søvn.Vi har gått på vestsiden av Prins Karls Forland,hele øya og sjøen omkring utgjør Forlandet nasjonalpark.Tror nok det var bra å sove,var våken et par ganger og det var nok litt sjø/dønninger :) Etter en deilig frokost med alt man kan tenke seg av mat og drikke,ja da er det dagens brifing i aktersalongen.Vi er ca.70 menesker ombord,17 fra skandinavia og resten fra Tyskland,Frankrike,Holland og England.Vi er på vei mot Magdalenefjorden og ilandstigning ved Gravneset,det gikk noen timer da flere lettbåter skulle sjøsettes og alle skulle ombord.Det ble også en lang og interessant tur med bla.bading i ca.4.graders vann brrrrrrr,det var ikke meg :) Utrolig bra guider ombord,og servicen ellers ombord helt topp.
Vi er i fart igjen etter lunsj og vi tilbringer mye tid på akterdekket,og alle er på utkikk etter isbjørn,tror nok det kommer en beskjed over høytalerne om noe skulle dukke opp.Mye å se på selv om været ikke er helt topp,og vi er på vei inn Woodfjorden og Liefdefjorden og går mot Monacobreen.
Utrolig mye is inn fjorden når vi nærmer oss breen,men isbjørnen er fraværende.Hadde jo håpet å få en i linsa etter 10ende gang på Svalbard,må nok en tur på sneskuter.(etter turen fikk jeg jo se i Svalbardposten at de hadde hatt besøk av isbjørn flere plasser)Vi ser en del fugler,sel,fjellrev(hvit og fin)og hvalross på vei inn og ut fjorden.Det har vært en landgang til som jeg sto over.
Sjøen er fin,så da blir det en tur til Moffen,80.grader nord.Klokken er 21:00 og vi er på plass ved Moffen og det blir servert champagne og alle skåler for å ha passert 80.grader nord.

Magdalenefjorden og ilandstigning ved Gravneset

Woodfjorden og Liefdefjorden og går mot Monacobreen.

Da er det kurs mot Moffen og 80.grader nord

SVALBARD MAI 2018
Created with WebSite X5
WEBSITE BY
Karl-Gustav R.Larsen
Wergelandsvegen 17
4706 Vennesla
Norway
www.la8dw.no
Created with WebSite X5 2021 evo
Back to content